STU Regnbuen

Målgruppe

STU Regnbuen henvender sig til unge under 25 år med særlige behov, der ikke kan gennemføre en anden ungdomsuddannelse.

STU Regnbuen er målrettet unge på de laveste udviklingstrin med multiple funktionsnedsættelser, som på kort sigt kan profitere af et STU-tilbud og som på længere sigt kan profitere af et §104 samværs– og aktivitetstilbud. Med multiple funktionsnedsættelser menes der sværere funktionsnedsættelser, hvor den unge både er fysisk og psykisk hæmmet i forhold til bl.a. kommunikation. Tilbuddet henvender sig ligeledes til unge med behov for hjælp til personlig pleje og omsorg.

 

 

Uddannelsens indhold

Særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse (STU) er en 3 årig uddannelse for elever, der ikke har mulighed for at tage en ordinær ungdomsuddannelse. Formålet er at sikre, at den unge opnår personlige, sociale og faglige kompetencer, til en så selvstændig og aktiv deltagelse i voksenlivet som muligt.

Formålet på Regnbuen er at fremme elevens identitet og livskvalitet. Dette sker gennem et fokus på omsorg, nærvær, medindflydelse samt en oplevelse af fællesskab med andre på samme udviklingsniveau. Vi arbejder desuden efter at give eleverne øgede muligheder for kommunikation samt medoplevelses – og sanseorienterede emner.

Den 3 årige uddannelse er fordelt på 840 timer om året, hvilket svarer til 20,5 timers uddannelse om ugen i 41 uger. Vi følger skolernes ferie år.

 

 

Fysiske rammer

STU Regnbuen er en del af Globen Vesthimmerland i Vester Hornum. Globen Vester Hornum er en stor bygning med mange forskellige og rummelige lokaler samt mange faciliteter vi kan tilbyde vores elever.

Globen Vester Hornum er indrettet med store samt mindre grupperum. Udover grupperum indeholder huset fællesrum, kreativrum, træningskøkken, træværksted, montage, små maskinværksted, hestehold, udendørs legeplads og aktiviteter, fine toiletforhold og en kontorgang. Huset danner såvel også rammer for andre af Globens tilbud.

 

Faglig baggrund

Vi arbejder ud fra en neuropædagogisk tilgang til de unge. Vi har fokus på livskvalitet, mestring, udvikling og læring. I et neuropædagogisk perspektiv, er det primære fokus på omgivelserne og relationerne og hvordan personalet kan skabe hjerneglade og anerkendende rammer for liv og læring.

Vi er optagede af mentalisering, hvor vi ud fra de unges adfærd og handlinger forsøger at forstå deres tanker, følelser, behov og intentioner. Vi arbejder ofte med low-arousal, hvor tanken er, at ro smitter.

Kommunikation

Ud fra en relationistisk tilgang i kommunikationen med de unge er det ofte op til personalet at agere, vise interesse, tage del og snakke på den unges præmisser. Det vigtige er, at man er sammen og viser glæden herved. Det er vores spidskompetence at vise nærvær og drage omsorg, så de unge  føler sig set, hørt og rørt.

De unge støttes i brugen af alternative og supplerende kommunikation (ASK), således at den unge mestrer at vælge til eller fra.

Vi støtter også brugen af fx tegn-til-tale, konkreter, piktogrammer og billeder. 

Når en ny ung starter, ser vi på, hvad den unge i forvejen mestrer — vi møder den enkelte unge, hvor de er og med de metoder og teknologiske løsninger, der understøtter den enkeltes udviklingspotentiale.

 

Kendetegn ved Regnbuen

  • En neurofaglig målrettet tilgang, hvor vi møder den unge med ressourcesyn og fokus på succeser
  • Fokus på at styrke relationen og skabe tryghed gennem en anerkendende tilgang, nærvær og omsorg
  • Struktur, forudsigelighed og genkendelighed
  • Åbenhed og samarbejde — både med den unge og dennes netværk

 

Træning i ADL aktiviteter

Vi arbejder ud fra en rehabiliterende tilgang med en målsætning om, at den unge skal være så selvhjulpen som muligt og opleve at bidrage til fællesskabet. ADL vil indgå som en del af dagligdagen.

 

Kontaktoplysninger

STU Regnbuen

Hovedgaden 83

9640 Farsø

Tlf.: 99669580

Mail.: kbc@vesthimmerland.dk

For interesse

Hvis du er yderligere interesseret i vores STU-tilbud, kontakt da gerne din UU-vejleder.

Din UU-vejleder kan aftale en rundvisning hos os.